Posted on

Despre biciclete fara pedale

Беговел в Кишиневе LIKEaBIKE Jumper - Красный

Bicicleta fara pedale este un hybrid intre bicicleta obisnuita si trotineta.   Increderea parintilor o cucereste prin designul sau si simplitate. Este amenajata cu o sa moale, ce garanteaza confort maxim. Sub sa e amplasat un amortizator modern. Datorita acestui fapt nu se vor simti dureros hirtopuri si gropi in parcursul deplasarii pe bicicleta. Bicicleta fara pedale(LIKEaBIKE) – o bicicleta, care defera de alte. Constructia originala, exterior exceptional, posibilitatea de a regula innaltimea permite copilasilor incepand  de 2 anisori sa foloseasca bicicleta simplu si comod.

Orice copil, fiind asezat pe bicicleta, care ajunge cu piciorusele pe pamant si are puteri sa spijine pe ele poate utiza aceast vehicul. De la inceput atent, incet incearca el sa faca primii pasi si cand pierde echilibru sa sprijina pe picioruse. Caderile si traumatizme sunt foarte rare, deoarece copilul singur poate sa controleze viteza si echilibru. De oprit bicicleta e foarte simplu, copilul nu se confunda si nu uita unde trebuie de apasat, destul numai sa se ridice in picioare.

Sanse de a primi un traumatism pe bicicleta fara pedale sunt minimale. Tot asa si efort depus pentru plimbarea pe aceasta bicicleta  nu efluetaza grav asupra genunchilor copilasilor. Aceasta bicicleta este invintata in asa mod ca sa asigure dezvoltarea regulata a muschiilor fara ingreunari.

Copil deodata poate sa mearga pe bicicleta fara pedale. El poate  sa cunoascacum sa mentina echilibru, cum sa porneze si cum sa se opreze, va se va invata in cel mai scurt timp. El singur poate sa aleaga cu ce viteza sa mearga. Desinestatator poate duce bicicleta pe trepte afara si innapoi acasa, tot asa singur s-o incarce in masina.

Simplificarea constructiei a bicicletei ofera posibilitatea copilului sa plimbe pe bicicleta la fel ca cei adulti. Micul sportsmen obtine incredere in fortile proprii, capacitatea de a conduce, forte in picioare. Peste ceva timp copil va fi capabil singur sa mearga pe bicicleta obisnuita. Bicicleta fara pedale este interval intermediar, care ivita aparitia genunchilor batuti si palituri la copilul Dumneavoastra.

Cel mai important lucru este – ușurința și simplitatea, cu care sa utilizeaza bicicleta fara pedale. In acelasi timp daruind bucurie, confort și emoțiile pozitive copilului , care de fapt nu au pret .

Suntem obișnuiți că bicicleta – nu e altceva decât o constructie simpla. Vehiculul este condus,  în mod normal, de către calător prin rotirea pedalelor . De asemenea, suntem  obișnuiți că majoritatea bicicletelor au două sau trei roți și sigur pedale . Toți cunoastem că bicicleta este relativ ușoară cu  dimensiuni  variate , ea nu are nevoie de combustibil , precum și deținerea si ingrijirea  bicicletei nu sunt complicate . Știm cu toții din copilărie că orice bicicleta este si un trenajor  sportiv . Mulți din voi știu că plimbarea pe bicicletă, mai ales la o vârstă fragedă , dezvoltă aparatul vestibular . Și unii vor afirma, că cel mai raspandit vehicul din lume, este bicicleta , deoarece numarul  lor deja depășește un miliard! Este clar că, să reinventezi roata  este pierderea timpului in zadar , dar tot felul de îmbunătățiri și modificări reprezintă un nou domeniu, care sa creiat la sfârșitul secolului al XV-lea –tot o data cu invenția  bicicletei, si continuie pană azi. Uneori urmând progresul , oameni le dau uitare unor conceptii primelor inventători . Vedem că i-se întâmplă cu multe lucruri, la fel si cu bicicleta pentru copii. Copiii au o dorință de a cunoaște lumea din jurul lor, au tendinta de a incerca totul o dată , ii place sa mearga pe bicicleta și în deosebi  pe cea cu două roți. E fireasca dorința lor de a cunoaste lumea din prejur. Dar fără o pregătire specială, aproape toți copiii de la trei pana la cinci ani nu sunt capabili desine stătători de a pedala si în același timp, sa mentină echilibru. Nu are capacitate fizica sa indeplinească toate actiunele singur, deoarece aparatul vestibular a copilului mic este in proces de formare si de dezvoltare intensivă. Obosiți de vânătăi, cucui si plânsul copiilor, parințti grijulii ii cumpara roti suplimentare, pentru ia ajuta pe odorași sa invețe cum sa mearga pe bicicletă. Dar nu iau in cont că prin acest fapt limitează dezvoltarea intensivă a copilului.

Asta se practică la noi, iar în Germania, de exemplu, aproape fiecare copil incepe copilăria cu bicicleta de tip velotrotinetă, sau cu o bicicletă mică, fără pedale – begovel. Imaginați-vă că neamții sunt increzuți in această bicicletă  și nu vreau să incerce altceva : nu au nevoie de pedale , și chiar de frână. Copiii să  distrează și se plimbă fără moderne perfictionari! Copilul așezat pe begovel se simte foarte încrezut, deoarece spre deosebire de bicicleta obișnuita, el singur menține echilibru cu ajutorul peciorușelor săi.

Nu se provocă  teamă la copil fata de bicicleta, care apare la micuți în timp când ei nu simt sprijin, incearcand sa mearga pe bicicleta cu roți. Si copilași in varsta de un anișor și jumate au emotii pozitive când se plimba pe astfel de bicicleta. Prin urmare , dezvoltarea copilului este mai intensă : se dezvoltă independent , îndrăzneț și încrezut în abilitățile sale. Aceste sentimente , copilul le obține la o vârstă fragedă, datorită acestei biciclete minunate , si fără îndoială, le va pastra toata  viața, când va deveni matur plin de încredere in fortile sale. Imaginați-vă, o trotineta foarte mica.  Credeți că, orice copil care numai a inceput sa mearga poate  sa învățe cum sa se plimbe pe ea , mai ales să porneze cu un picioruș ? Întrebarea este , desigur , nu are raspuns . Trebuie să ne bucurăm ca este posibilitate să invățam copii fără traumatizme grave să se plimbe din start pe bicicleta singuri.

Generalizăm, progresul trecător nu este întotdeauna actual, uneori, foarte folositor să utilizam cele mai simple constructii. Intr-adevar pentru copii mult mai comod sa faca cunostinta cu obiecte simple, usoare.Rezultatul unei astfel semplificari sunt cercetări creative în industria bicicletelor pentru copii în Germania, și inființarea companiei, care produce biciclete pentru copii fără pedale .

Şi daca ești admirat de produsul nou pe piața Moldovei, vine la noi pentru a face cunostința cu BEGOVEL.

Așteptăm cu nerăbdare apel sau mesaj de la Dumneavoastră!