Posted on

Despre biciclete fara pedale

Беговел в Кишиневе LIKEaBIKE Jumper - Красный

Suntem obișnuiți că bicicleta – nu e altceva decât o constructie simpla. Vehiculul este condus,  în mod normal, de către calător prin rotirea pedalelor . De asemenea, suntem  obișnuiți că majoritatea bicicletelor au două sau trei roți și sigur pedale . Toți cunoastem că bicicleta este relativ ușoară cu  dimensiuni  variate , ea nu are nevoie de combustibil , precum și deținerea si ingrijirea  bicicletei nu sunt complicate . Știm cu toții din copilărie că orice bicicleta este si un trenajor  sportiv . Mulți din voi știu că plimbarea pe bicicletă, mai ales la o vârstă fragedă , dezvoltă aparatul vestibular . Și unii vor afirma, că cel mai raspandit vehicul din lume, este bicicleta , deoarece numarul  lor deja depășește un miliard! Este clar că, să reinventezi roata  este pierderea timpului in zadar , dar tot felul de îmbunătățiri și modificări reprezintă un nou domeniu, care sa creiat la sfârșitul secolului al XV-lea –tot o data cu invenția  bicicletei, si continuie pană azi. Uneori urmând progresul , oameni le dau uitare unor conceptii primelor inventători . Vedem că i-se întâmplă cu multe lucruri, la fel si cu bicicleta pentru copii. Copiii au o dorință de a cunoaște lumea din jurul lor, au tendinta de a incerca totul o dată , ii place sa mearga pe bicicleta și în deosebi  pe cea cu două roți. E fireasca dorința lor de a cunoaste lumea din prejur. Dar fără o pregătire specială, aproape toți copiii de la trei pana la cinci ani nu sunt capabili desine stătători de a pedala si în același timp, sa mentină echilibru. Nu are capacitate fizica sa indeplinească toate actiunele singur, deoarece aparatul vestibular a copilului mic este in proces de formare si de dezvoltare intensivă. Obosiți de vânătăi, cucui si plânsul copiilor, parințti grijulii ii cumpara roti suplimentare, pentru ia ajuta pe odorași sa invețe cum sa mearga pe bicicletă. Dar nu iau in cont că prin acest fapt limitează dezvoltarea intensivă a copilului.

Asta se practică la noi, iar în Germania, de exemplu, aproape fiecare copil incepe copilăria cu bicicleta de tip velotrotinetă, sau cu o bicicletă mică, fără pedale – begovel. Imaginați-vă că neamții sunt increzuți in această bicicletă  și nu vreau să incerce altceva : nu au nevoie de pedale , și chiar de frână. Copiii să  distrează și se plimbă fără moderne perfictionari! Copilul așezat pe begovel se simte foarte încrezut, deoarece spre deosebire de bicicleta obișnuita, el singur menține echilibru cu ajutorul peciorușelor săi.

Nu se provocă  teamă la copil fata de bicicleta, care apare la micuți în timp când ei nu simt sprijin, incearcand sa mearga pe bicicleta cu roți. Si copilași in varsta de un anișor și jumate au emotii pozitive când se plimba pe astfel de bicicleta. Prin urmare , dezvoltarea copilului este mai intensă : se dezvoltă independent , îndrăzneț și încrezut în abilitățile sale. Aceste sentimente , copilul le obține la o vârstă fragedă, datorită acestei biciclete minunate , si fără îndoială, le va pastra toata  viața, când va deveni matur plin de încredere in fortile sale. Imaginați-vă, o trotineta foarte mica.  Credeți că, orice copil care numai a inceput sa mearga poate  sa învățe cum sa se plimbe pe ea , mai ales să porneze cu un picioruș ? Întrebarea este , desigur , nu are raspuns . Trebuie să ne bucurăm ca este posibilitate să invățam copii fără traumatizme grave să se plimbe din start pe bicicleta singuri.

Generalizăm, progresul trecător nu este întotdeauna actual, uneori, foarte folositor să utilizam cele mai simple constructii. Intr-adevar pentru copii mult mai comod sa faca cunostinta cu obiecte simple, usoare.Rezultatul unei astfel semplificari sunt cercetări creative în industria bicicletelor pentru copii în Germania, și inființarea companiei, care produce biciclete pentru copii fără pedale .

Şi daca ești admirat de produsul nou pe piața Moldovei, vine la noi pentru a face cunostința cu BEGOVEL.

Așteptăm cu nerăbdare apel sau mesaj de la Dumneavoastră!