Posted on

Despre biciclete fara pedale

Беговел в Кишиневе LIKEaBIKE Jumper - Красный

Bicicleta fara pedale este un hybrid intre bicicleta obisnuita si trotineta.   Increderea parintilor o cucereste prin designul sau si simplitate. Este amenajata cu o sa moale, ce garanteaza confort maxim. Sub sa e amplasat un amortizator modern. Datorita acestui fapt nu se vor simti dureros hirtopuri si gropi in parcursul deplasarii pe bicicleta. Bicicleta fara pedale(LIKEaBIKE) – o bicicleta, care defera de alte. Constructia originala, exterior exceptional, posibilitatea de a regula innaltimea permite copilasilor incepand  de 2 anisori sa foloseasca bicicleta simplu si comod.

Orice copil, fiind asezat pe bicicleta, care ajunge cu piciorusele pe pamant si are puteri sa spijine pe ele poate utiza aceast vehicul. De la inceput atent, incet incearca el sa faca primii pasi si cand pierde echilibru sa sprijina pe picioruse. Caderile si traumatizme sunt foarte rare, deoarece copilul singur poate sa controleze viteza si echilibru. De oprit bicicleta e foarte simplu, copilul nu se confunda si nu uita unde trebuie de apasat, destul numai sa se ridice in picioare.

Sanse de a primi un traumatism pe bicicleta fara pedale sunt minimale. Tot asa si efort depus pentru plimbarea pe aceasta bicicleta  nu efluetaza grav asupra genunchilor copilasilor. Aceasta bicicleta este invintata in asa mod ca sa asigure dezvoltarea regulata a muschiilor fara ingreunari.

Copil deodata poate sa mearga pe bicicleta fara pedale. El poate  sa cunoascacum sa mentina echilibru, cum sa porneze si cum sa se opreze, va se va invata in cel mai scurt timp. El singur poate sa aleaga cu ce viteza sa mearga. Desinestatator poate duce bicicleta pe trepte afara si innapoi acasa, tot asa singur s-o incarce in masina.

Simplificarea constructiei a bicicletei ofera posibilitatea copilului sa plimbe pe bicicleta la fel ca cei adulti. Micul sportsmen obtine incredere in fortile proprii, capacitatea de a conduce, forte in picioare. Peste ceva timp copil va fi capabil singur sa mearga pe bicicleta obisnuita. Bicicleta fara pedale este interval intermediar, care ivita aparitia genunchilor batuti si palituri la copilul Dumneavoastra.

Cel mai important lucru este – ușurința și simplitatea, cu care sa utilizeaza bicicleta fara pedale. In acelasi timp daruind bucurie, confort și emoțiile pozitive copilului , care de fapt nu au pret .

Suntem obișnuiți că bicicleta – nu e altceva decât o constructie simpla. Vehiculul este condus,  în mod normal, de către calător prin rotirea pedalelor . De asemenea, suntem  obișnuiți că majoritatea bicicletelor au două sau trei roți și sigur pedale . Toți cunoastem că bicicleta este relativ ușoară cu  dimensiuni  variate , ea nu are nevoie de combustibil , precum și deținerea si ingrijirea  bicicletei nu sunt complicate . Știm cu toții din copilărie că orice bicicleta este si un trenajor  sportiv . Mulți din voi știu că plimbarea pe bicicletă, mai ales la o vârstă fragedă , dezvoltă aparatul vestibular . Și unii vor afirma, că cel mai raspandit vehicul din lume, este bicicleta , deoarece numarul  lor deja depășește un miliard! Este clar că, să reinventezi roata  este pierderea timpului in zadar , dar tot felul de îmbunătățiri și modificări reprezintă un nou domeniu, care sa creiat la sfârșitul secolului al XV-lea –tot o data cu invenția  bicicletei, si continuie pană azi. Uneori urmând progresul , oameni le dau uitare unor conceptii primelor inventători . Vedem că i-se întâmplă cu multe lucruri, la fel si cu bicicleta pentru copii. Copiii au o dorință de a cunoaște lumea din jurul lor, au tendinta de a incerca totul o dată , ii place sa mearga pe bicicleta și în deosebi  pe cea cu două roți. E fireasca dorința lor de a cunoaste lumea din prejur. Dar fără o pregătire specială, aproape toți copiii de la trei pana la cinci ani nu sunt capabili desine stătători de a pedala si în același timp, sa mentină echilibru. Nu are capacitate fizica sa indeplinească toate actiunele singur, deoarece aparatul vestibular a copilului mic este in proces de formare si de dezvoltare intensivă. Obosiți de vânătăi, cucui si plânsul copiilor, parințti grijulii ii cumpara roti suplimentare, pentru ia ajuta pe odorași sa invețe cum sa mearga pe bicicletă. Dar nu iau in cont că prin acest fapt limitează dezvoltarea intensivă a copilului.

Asta se practică la noi, iar în Germania, de exemplu, aproape fiecare copil incepe copilăria cu bicicleta de tip velotrotinetă, sau cu o bicicletă mică, fără pedale – begovel. Imaginați-vă că neamții sunt increzuți in această bicicletă  și nu vreau să incerce altceva : nu au nevoie de pedale , și chiar de frână. Copiii să  distrează și se plimbă fără moderne perfictionari! Copilul așezat pe begovel se simte foarte încrezut, deoarece spre deosebire de bicicleta obișnuita, el singur menține echilibru cu ajutorul peciorușelor săi.

Nu se provocă  teamă la copil fata de bicicleta, care apare la micuți în timp când ei nu simt sprijin, incearcand sa mearga pe bicicleta cu roți. Si copilași in varsta de un anișor și jumate au emotii pozitive când se plimba pe astfel de bicicleta. Prin urmare , dezvoltarea copilului este mai intensă : se dezvoltă independent , îndrăzneț și încrezut în abilitățile sale. Aceste sentimente , copilul le obține la o vârstă fragedă, datorită acestei biciclete minunate , si fără îndoială, le va pastra toata  viața, când va deveni matur plin de încredere in fortile sale. Imaginați-vă, o trotineta foarte mica.  Credeți că, orice copil care numai a inceput sa mearga poate  sa învățe cum sa se plimbe pe ea , mai ales să porneze cu un picioruș ? Întrebarea este , desigur , nu are raspuns . Trebuie să ne bucurăm ca este posibilitate să invățam copii fără traumatizme grave să se plimbe din start pe bicicleta singuri.

Generalizăm, progresul trecător nu este întotdeauna actual, uneori, foarte folositor să utilizam cele mai simple constructii. Intr-adevar pentru copii mult mai comod sa faca cunostinta cu obiecte simple, usoare.Rezultatul unei astfel semplificari sunt cercetări creative în industria bicicletelor pentru copii în Germania, și inființarea companiei, care produce biciclete pentru copii fără pedale .

Şi daca ești admirat de produsul nou pe piața Moldovei, vine la noi pentru a face cunostința cu BEGOVEL.

Așteptăm cu nerăbdare apel sau mesaj de la Dumneavoastră!

Posted on

Garanţie la produse KOKUA

Гарантия KOKUA

Termen de garanţie la produse KOKUA:

Biciclete fără pedale şi biciclete obişnuite:

 • Garanţie la cadru — 2 ani din momentul vânzării
 • La accesori— 12 luni din momentul vânzării

Obligaţiunele garantate.garantie

 • Lipsa defectelor de producer şi exploatarea bicicletei în timp de 2 ani din momentul procurării este garantată de către vânzător în caz când sunt respectate regurile de utilizare şi îngrijirea corespunzătoare.
 • Defecte, care vor fi recunoscute după învestigaţii ca defecte de producere, vor fi înlăturate de către vânzător.
 • Deservirii garantate nu sunt supuşi detalii, care sau defectat în timpul expluatării: roţi, rulmenţi, butuci, etc.
 • Defecte ca crăpături, zgârieturi, apărute pe cadru bicicletei în timpul expluatării nu sunt supuşi deservirii garantate.
 • Garanţia poate fi anulată din motive:
 • Dacă sunt prezente urme de influenţa chimică sau mecanică, ce nu corespunde cu regurile expluatării a bicicletei.
 • Dacă la cumpărător lipseşte talon de garanţie sau acte ce confirmă procurarea bicicletei de la vânzător.

Vă mulţumim pentru cumpărături!

Posted on

Ingrijirea si deservirea bicicletei pentru copii

Уход и обслуживание велосипедов
 • Rulmenţi sunt fabricate la uzina şi nu necisit deservirea tehnică.
 • Nu intrebuinţaţi la detergenţi care conţin chimicale agresive sau dizolvanţi, cand doriti să curaţim suprafaţa din lemn.
 • Nu expuneţi suprafaţa lemnului la influenţa indelungată a umezelii.
 • Husa pentru şa poate fi spălată la temperatura de 30°C
 • Verificaţi regulat presiunea aerului în cauciucuri. Informaţia despre normele a presiunii în roţii o puteţi să gasiţi pe partea laterală a cauciucului.
 • Aşa detalii uzabile cum sunt cauciucuri, husă pentru şa, mînere pe ghidon şi piese de schimb de la producător puteţi să procuraţi de la diler in Chişinău. Detalii deteriorate trebuie să fie schimbate.
 • Oameni maturi regulat trebuie sa verifice sa fie bine fixate calote ventilului, deoarece copilul poate să le deşurubeze. (Există pericol de sufocare dacă copilul le înghite).
 • Deteriorari, care apar in urma utilizării incorecte a bicicletei, acţiuni brusceţe, neglejenţa sau uzura pieselor, eliberează pe vanzător de răspundere pentru marfa vândută.

 

Așteptăm cu nerăbdare apel sau mesaj de la Dumneavoastră!

Posted on

Regulament de expluatare a bicicletei pentru copii

Руководство по эксплуатации
 • Explicaţi copilului Dumneavoastră regurile de utilizare a bicicletei LIKEaBIKE, în acelasi timp atrageţi atenţia  lui către pericol, care poate aparea în momentul plimbării pe bicicletă. Demonstraţi  copilului cum poate sa oprescă bicicleta LIKEaBIKE cu ajurutorul  picioruşilor.(Sa renunţat de sistemul de frână, deoarece este complicat! Intradevăr complicat pentru copii, care incearcă să meargă pe bicicletă în vârsta de 2 ani)
 • Pentru a merge pe bicicletă LIKEaBIKE copil trebuie să poarte incalţamintea rezistentă. Recomandăm  folosirea căstii  în timp ce copil se plimbă pe bicicletă. Preferabil să fie echipat cu manuşi de protecţie.
 • Instalaţi şa in aşa poziţie că pecioruşele copilului să nu ajungă pe pamânt perpendicular, ci sub un mic unghi.  Este important ca copilul sa aibă poziţie comodă pentru a opri singur bicicleta.
 • Nu să permite să plimbe doi copii in acelaşi timp pe o bicicletă.
 • LIKEaBIKE  este o jucărie şi este interzisă plimbare pe el pe drum sau pe străzi aglomerate! Nu permiteţi copilului să folosească bicicleta fără supraveghere.
 • Interziceţi copilului sa meargă lângă drum! Interziceţi să meargă pe pantă sau pe scări et.  Copil trebuie să fie capabil cu siguranţă să oprească bicicleta.
 • Regulat verificaţi rezistenţa  cuplării bolţurilor. Dacă aţi depistat oarecare defect  nu permiteţi  copilului sa meagă pe bicicleta până ce nu inlăturaţi problema.

Așteptăm cu nerăbdare apel sau mesaj de la Dumneavoastră!

Posted on

Premii si Patente LIKEaBIKE

Награды и Патенты KOKUA
Premii si Patente LIKEaBIKEModele LIKEaBIKE race, LIKEaBIKE mountain, LIKEaBIKE spoky, LIKEaBIKE forest, LIKEaBIKE jumper au fost distinse cu cele mai mari premii „Spiel Gut” pentru inovatii în domeniul “Jucării pentru copii”. Criteriul apricierilor a fost realizat în urmatoare categorii: „Funcţionalitate“, „Calitatea Materialelor“, „Calitatea Executarii“, „Construcţia“, „Fiabilitate“, „Siguranta“, „Disign“, „Dimensiune“, „Greutate“ и „Orientere la vârsta solicitata“
Premii si Patente LIKEaBIKE

LIKEaBIKE este produs conform standartelor internaţionale EN 71 (Siguranta jucăriilor).

Garanţie de la producător – 2 ani!!

Premii si Patente LIKEaBIKEToate LIKEaBIKE produse din lemn dispun de patent pentru sistem de conducere cu ghidon, care este asigurat cu nut-stabilizator, infundat cu pâslă, ce evită blocarea digeţelelor mici şi asigura intoarcerii ghidonului numai mai mult de 40°.
Premii si Patente LIKEaBIKELIKEaBIKE jumper se deosebeşte prin fapt că dispune de patent pentru inel-stabilizator, care limitează conducerea cu ghidon.
Premii si Patente LIKEaBIKEStiftung Waren Test, este cel mai recunăscut institut de testare si in acelasi timp o revista în Germania, care au efectuat analiza comparativă intre şapte producatori de biciclete-trotinete pentru copii. LIKEaBIKE jumper a fost distins de cea mai mare premie în categoria „Drive“, dar LIKEaBIKE mountain a lasat mult în urma alte biciclete în categoria „Fiabilitate“.

 

Posted on

Cum sa alegi o bicicletă pentru copii

Cum sa alegi o bicicletă pentru copii
 1. Când alegem bicicleta pentru copilul nostru trebuie să ne bazăm pe calitatea si siguranţa acestei şi apoi pe aspectul ei exterior. Deseori cei care au ales bicicleta dupa exterior atractiv, sunt dezamagiţi în calitatea ei.
 2. Bicicleta pentru copil e un mijloc de transport la fel ca şi automobil pentru matur. Deacea atrageţi atenţia la calitatea care este oferita de producător , materiale folosite, existenţa actelor, certificatelor etc.
 3. Nu uitaţi de constituţie fizică si statura copilului Dumneavoastră. Determinaţi din timp unde se va deplasa pe bicicleta copilul Dumneavoastră: pe câmp, prin pădure, pe teren sportiv, pe străzile oraşului etc. În corelaţie cu suprafaţa aleasă se procură roţi, spiţe, frână.

 

  • Pentru copii preşcolari se potriveşte bine bicicleta fărăpedale. Ea este rezistentă, usoară, comodă si sigură;
  • LIKEaBIKE race – bicicleta fără pedale pentru cei mai mici. Este una din cele mai primii modele;
  • LIKEaBIKE mountain – bicicleta fără pedale cu specificaţie sportivă. Pentru copii care prefer “stil agresiv de conducere”;
  • LIKEaBIKE forest – bicicleta fără pedale, dotată cu cel mai inalt nivel de trecere;
  • LIKEaBIKE spoky – bicicleta fără pedale pentru fete. Cea mai usoară bicicletă din toate modele.
  • LIKEaBIKE wing – bicicleta fără pedale  pentru folosirea cât mai comodă;
  • LIKEaBIKE mini – bicicleta fără pedale pentru cei mai mici;
  • LIKEaBIKE midi – bicicleta fără pedale, care poate fi folosită de copii dupa 4 ani
  • LIKEaBIKE maxi – bicicleta fără pedale pentru copii cu şa care se regulează de la 47 până la  65 cm;
  • LIKEaBIKE jumper – bicicleta fără pedale sigură, dacă doriţi să o folosiţi în fiecare zi.

Sugestie: Asortiment de bază KOKUA după vârstă:

 

Modele pentru copii de la 18 luni până la 4 ani:

 • Căluţ– leagan FJÖLNA
 • Suport-leagan ROCKaBIKE
 • Bicicleta fără pedale LIKEaBIKE mini
 • Bicicleta fără pedale LIKEaBIKE forest mini
 • Bicicleta fără pedale LIKEaBIKE spoky mini

Modele pentru copii de la 2 până la 5 ani:

 • Bicicleta fără pedale LIKEaBIKE race
 • Bicicleta fără pedale LIKEaBIKE mountain
 • Bicicleta fără pedale LIKEaBIKE forest
 • Bicicleta fără pedale LIKEaBIKE spoky
 • Bicicleta fără pedale LIKEaBIKE wing
 • Bicicleta fără pedale LIKEaBIKE jumper

Modele de la copii de la 4 ani:

 • Bicicleta fără pedale LIKEaBIKE midi
 • Bicicleta fără pedale LIKEaBIKE spoky midi
 • Bicicleta fără pedale LIKEaBIKE maxi
 • Bicicleta fără pedale LIKEtoBIKE

 

Vom fi bucuroşi de apelul sau mail DUMNEAVOASTRA.